Software

K&M Akoestisch Adviseurs ontwikkelt onder de naam AAJ Software toepassingsgerichte software. De volgende softwarepakketten zijn leverbaar.

SRM1

Berekening van de geluidsbelasting ten gevolge van wegverkeersgeluid volgens de Standaardrekenmethode 1 (SRM1) uit het Reken- en meetvoorschrift geluid 2012 (RMG 2012).

QuickScan

Berekening van de geluidsniveaus ten gevolge van industriƫle geluidsbronnen volgens de rekenmethode I uit de Handleiding meten en rekenen Industrielawaai 1999 (HMRI).

Hola+

Meting en beoordeling van de geluidsniveaus ten gevolge van horeca-inrichtingen en industriƫle geluidsbronnen volgens de methoden II.1 en II.9 uit de Handleiding meten en rekenen Industrielawaai 1999 (HMRI) en meting en berekening van de geluidsvermogenniveaus volgens de methoden II.2, II.3 en II.7.

Hola+ is ontwikkeld in samenwerking met Sysmex Nederland B.V. en ondersteunt de Rion-geluidsniveaumeters typen NA-27, NA-28, NA-29E en NL-52/NX-42RT.

Hola+ kan worden uitgebreid met meting en bepaling van de geluidswering van uitwendige scheidingsconstructies, de lucht- en contactgeluidsisolatie en de geluidsniveaus van installaties volgens de NEN 5077 Geluidwering in gebouwen.

ClimAcs

Berekening van de geluidsniveaus in ruimten ten gevolge van luchtbehandelingsinstallaties volgens de rekenregels en richtlijnen uit de ISSO-publicatie 24 Installatiegeluid.